SAUNAMONITOR

 

Saunamonitor on saunan seurantaan suunniteltu sovellus, joka seuraa saunomista netin kautta. Saunaamonitor mittaa saunan lämpötilaa, suhteellista kosteutta ja äänitasoa desibeleinä sekä saunomisen aikana että saunan odottaessa kylpijöitä. Saunamonitor säilyttää mittausdatan niin, että jälkeenpäin voi tarkastella mitä tahansa saunomista.

 

Oheisessa Saunamonitorin näytössä oranssi näyttää saunan lämpötilaa, sininen saunailman suhteellista kosteutta ja vihreä näyttää saunan melutasoa desibeleinä.

 

Sininen näyttää kuinka suhteellinen kosteus laskee, kun saunan lämpötila nousee ja kuinka kosteus nousee, kun kiukaalle heitetään löylyä. Käyrä näyttää kuinka kosteus nousee lähes pystysuoraan ja kuinka se laskee hiljalleen.

 

Keltainen käyrä kuvaa löylyjen kovuutta. Se on saunalämpötilan ja suhteellisen kosteuden summa. Indexin luku 120 kuvaa varsin kovia löylyjä. Se voi tulla 60 C lämpötilasta ja 60 % suhteellisesta kosteudesta tai 100 C lämpötilasta ja 20 % suhteellisesta kosteudesta. Indexistä voi nähdä otettiinko eilen kovat löylyt.

 

Saunamonitorilla voi  voi ohjata minkä tahansa sähkökiukaan lämmitystä. Antaa ajastukset ja kullekin ajastukselle saunalämpötilan. Ajastus toimii kuten kännykän kalenteritoiminto.

 

Saunamonitor savusaunassa

 

Saunamonitorilla voit estää savusaunasi palamisen. Voit seurata savusaunan lämpiämistä, nähdä milloin puita pitää lisätä ja mikä tärkeintä varmistaa, ettei puiden yliannostus kuumenna saunaa palovaarallisen kuumaksi, mistä voit saada ilmoituksen kännykkääsi.

 

Koska Saunamonitor tallentaa mittausdatan, voit edellisten saunomisten perusteella oppia miten sauna lämpiää, miten paljon ja kuinka usein kannattaa puita lisätä. Voita saada monitorista hälytyksen, jos saunan lämpötila nousee liian korkeaksi

 

Alla on kuvakaappaus Saunamonitorin näkymästä savusaunassa.

 

Muita sovelluksia

 

Saunamonitor mittaa minkä tahansa tilan lämpötilaa ja kosteutta. Se voi varottaa esimerkiksi jäätymisestä tai liiallisesta kosteudesta. Saunamonitorin desibelimittaus voi toimia murtohälyttimenä, koska murtautuminen väistämättä näkyy desibelitason nousemisena.

 

Saunamonitorin asentaminen

 

Saunamonitor koostuu saunaan asennettavasta anturiyksiköstä ja saunan ulkopuolelle asennettavasta nettiboxista, joka muodostaa WIFI yhteyden. Anturiyksikön ja nettiboxin välille asennetaan 4 x 0,8 puhelinkaapeli välittämään digitaalista mittaustietoa nettiboxiin, joka tarvitsee 12 tai 24 V virtalähteen. Anturiyksikkö saan nettiboXista tarvitsemansa käyttöjännitteen.

 

Kullekin monitorille annetaan käyttäjätunnukseksi ostajan ilmoittama sähköpostiosoite sekä salasana.

 

INFO

 

Saunasampo Oy on saanut avustusta kiukaan ohjausjärjestelmän kehittämiseen, mikä on mahdollistanut kehitystyön.

 

Soita meille, meillä puhelimen päässä on ihminen, ei robotti.

 

SAUNASAMPO OY

 

Y-tunnus 1080353-6 - VAT number Fi10803536 

Puusepänkatu 5, 13110 Hämeenlinna, Finland

+358 50 433 3665 - + 358 3 6544 912

 

saunasampo.fi

saunamonitor.com

saunasite.com

 

sales@saunasampo.fi

 

Tapio Yli-Kovero  

Toimitusjohtaja

+358 50 61331

Ulpu Kiukkonen

Tuotanto, asiakaspalvelu ja laskutus

+358 50 433 3664

 

Leila Nuotio  

Myynti ja huollot

+358 50 3535 230

INFO